matsvinn

Gästblogg: Matsvinn hemma vs. i restaurangen

Alla känner till detta när man jobbar i restaurang: Man är ledig två dagar på raken och fyller kylskåpet med diverse godsaker såsom lyxiga pålägg, juicer, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker. Dessa två lediga dagar går alldeles för fort, och VIPS så har de gått en vecka. Man har inte ätit hemma en enda gång, alla dessa godsaker har gått ut möglat och blivit gammalt. När jag jobbade på Operakällaren drack jag ”lång hållbarhetsmjölk” i ett år. Och matsvinnet var större än någonsin. Men ute på krogen så är kockar i allmänhet kungar (eller drottningar) på att omvandla, förädla och se till att sakerna går åt innan det går åt helvete med råvarorna. Är inte det lustigt? Okej att man är ekonomiskt medveten, men har de gått så långt att man bryr sig mer om sitt arbetes ekonomi och matsvinn ä...

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng