karriär

Var ska restaurangerna hitta personal i vinter?

Att hitta personal inom hotell- och restaurangbranschen blir allt klurigare. För många arbetsgivare är rekryteringen det kanske största problemet för att få till en framgångsrik verksamhet. Måste det vara så? Vi på Cheffle hjälper dagligen krogar över hela landet med våra smarta verktyg, och har snappat upp några tricks som kan hjälpa dig lyckas. Att lyfta luren till bemanningsföretag är en lösning, men kanske inte hållbart i längden. Här bjuder vi dig på två tips som är både ekonomiskt fördelaktiga och långsiktiga. Med den rådande personalbristen i branschen är det redan nu i vinter du behöver vässa era rekryteringsvanor – för risken är att dina konkurrenter redan har börjat med det. Tips 1: Finns på flera digitala kanaler samtidigt (och hur du gör det) Alltför ofta ser man krögare ...

Gratis online-kurs av Cheffle!

Gratis onlinekurs! Något som förenar krögare, oavsett ambitionsnivå, är viljan att dra fler gäster. Utan gäster, inga intäkter. Genom att erbjuda bra service samt prisvärd och god mat ökar du chanserna att gästen återkommer eller rekommenderar dig till andra. Så service och köket är självklart väldigt viktigt för dig som krögare. Men hur får vi gästerna att ens få en chans att prova er fantastiska mat? Som du säkert svarade: För att få dit gästerna behöver du självklart marknadsföra er restaurang. Ett väldigt effektivt sätt, men som många missar, är att marknadsföra sig online. Vi spenderar allt mer tid framför skärmar, både mobiler, plattor och datorer, och vill du ha oss som gäster är det på skärmarna du vill visa upp er restaurang! Vi på Cheffle brinner för att göra restaurangbranschen ...

Så här gör du: När du råkat ut för arbetsskada inom restaurang

I bloggserien ‘Så här gör du’ ger vi dig tips för hur du blir vassare på saker som inte är direkt kopplat till din roll, men viktiga för att hjälpa din karriär framåt. Här ger vi dig några råd för hur då ska gå tillväga den dagen olyckan är framme och du skadar dig på jobbet. Att skada sig i köket är tyvärr något som inte sker alltför sällan. Har det hänt dig eller om det mot förhoppning skulle ske kan det dock vara bra att veta vad som gäller rent praktiskt. Om du skadat dig i jobbet Om din anställning går under kollektivavtal ska du tänka på att: Göra en arbetsskadeanmälan som du hittar HÄR och en anmälan till AFA som du hittar HÄR. Din chef/arbetsgivare ska hjälpa dig med detta. Spara kvitton. För alla plåster, läkarbesök, värktabletter och liknande du köper i anslutning till skadetillf...

Cheffle tipsar: Mentorskap för ledare inom besöksnäringen

Cheffle tipsar Vi på Cheffle vill vara med och försöka göra hotell- och restaurangbranschen bättre. Vi tror att vi gör det bäst tillsammans med er i branschen. Därför vill vi då och då passa på att lyfta fram initiativ som vi tycker är bra och fler borde se. Nu vill vi tipsa om det ettåriga mentorskapsprogrammet Kulnet  för ledare i besöksnäringen som drivs av Visita med stöd av Visitas Fondförvaltning! Vad är Kulnet? Från Visitas hemsida: Syftet med programmet är att bidra till den personliga utvecklingen så att man kan växa i sin ledarroll. I ett större perspektiv ska mentorprogrammet stärka kontakterna mellan etablerade chefer och näringens nya ledare. Tidigare adepter har haft roller i allt från hovmästare och konferensansvariga till receptionschefer och egenföretagare. Det ettåriga pr...

Lär dig rollen: Bartender

Funderar du på vad som krävs för att ta nästa steg i restaurangkarriären? I vår blogg-serie “Lär dig rollen” ger vi dig tips och råd för att bemästra en viss roll inom restaurangbranschen. Här får du veta vad som krävs för att bli en briljant bartender! Vad gör en bartender? För att förenkla det: En bartender är personen som skakar, blandar och mixar drinkar. Det kan vara ett roligt, socialt och ibland tufft jobb. Förutom drinkarna innefattar arbetsuppgifterna att ta emot beställningar, sköter kassa-arbete och kan i vissa fall även agera både hobbypsykolog och vän. Vad gör en grym bartender? Attityden För att bli en framgångsrik och omtyckt bartender är en bra attityd A och O. Även om du har en dålig dag får det inte synas inför gästerna. Enkla knep som ett leende eller bara en hälsningsfr...

Gästblogg: Ett år utomlands

Vilket yrke tänker ni först och när ni hör ordet utomlandsjobb, eller meningen: ”jag åkte utomlands ett år för att jobba och samla erfarenhet ”? Många av er tänker nog på kockyrket va? Restaurangbranschen är ju ofta förknippad med jobb i andra länder, under en period eller hela sitt yrkesliv (beroende på vilken typ av person man är). Detta är något jag personligen aldrig trodde jag skulle göra. Intresset hade helt enkelt aldrig funnits där. Jag är en väldigt hemmakär person. Jag gillar min lilla lägenhet, i Enskede, som jag köpt för hårt inarbetande pengar, med en liten knuff från min bank. (Som förresten var snälla nog att tro på en tjej i tidiga 20års-åldern var kapabel till att ta ett vettigt lån med ”endast” en anställning inom hotell-och restaurang, för de gjorde inte många andra). Me...

Chefflebloggen – För dig inom restaurang!

Första inlägget i Chefflebloggen I den här bloggen kommer vi dela det som kommer hjälpa din karriär inom restaurang framåt! Vare sig du jobbar som kock, bartender, krögare, diskare, hotellpersonal eller något annat hoppas Chefflebloggen kunna bjuda dig på tips och råd som du har användning av. I bloggen kommer vi bland annat att: Ge dig råd för att bli expert på en viss roll inom resturang Tips för inspiration och underhållning på lediga dagar mellan jobbpassen Ge dig knepen för att ta nästa steg i karriären Framöver kommer även gästbloggare från branschen att göra inhopp i bloggen, men mer om det framöver! Vi på Cheffle brinner för att göra restaurangbranschen lite vassare och vi tror att ett nätverk där vi alla möts och delar erfarenheter är ett steg i den riktningen. Vi vet att nätverke...

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng