cheffle

”Så lyckas vi på Trattorian hitta personal till vår krog 2017”

Att hitta personal inom hotell och restaurang är ofta lättare sagt än gjort. För många restauranger sköts rekryteringen av personer som har tusen andra uppgifter förutom att hitta folk. Trattorian är en välrenommerad krog på Norrmälarstrand i Stockholm och en del av restauranggruppen PDF Group. Torzan Torsell jobbar med driften av Trattorian och hade svårigheter att få tag i rätt personal – tills han hittade Cheffle. Här berättar Torzan hur Trattorian och Cheffle teamade ihop för att bygga en långsiktig, modern och framgångsrik rekrytering. Enter Torzan, driftchef Trattorian, Orangeriet, La Cucina och Pontonen Tjena Torzan! Till att börja med, kan du berätta lite om era tidigare problem med rekrytering? – Vi hade problem att att få fram rätt personal och det var mycket tidsslukande a...

Det här vill talangerna veta innan dom söker en tjänst

Vi på Cheffle vill ständigt lära oss mer och förbättra besöksnäringen. Eftersom vi vill vara bäst på att länka ihop arbetsgivare och talangfull personal tänkte vi att det vore bra att undersöka vad det är som gör en bra arbetsplats egentligen. Därför lät vi studenterna på högskolan i Grythyttan svara på några av våra frågor. En av dessa frågor var Vad som är viktigast att veta om en tjänst innan du söker och här har ni svaren. Vad vill talangerna veta?   Något att tänka på när du skriver jobbannonser Notera att ingen nämnde Arbetsuppgifter som många annonser lägger stor vikt vid att beskriva. Vill man skriva annonser som förklarar det talangerna vill veta så är det alltså framförallt arbetsmiljön du bör beskriva. Några frågor att ha i åtanke: Hur är stämningen på er arbetsplats? Har n...

Gästblogg: Ska de små producenterna betala utvecklingen i Matsverige?

Alger, ogräs, tång, kombucha, Oumph och seitan – man kan lugnt säga att det har kommit nyheter i de våra butikerna de senaste åren. Såpass att man emellanåt har svårt att hänga med. Från att varit ett brunsås- och falukorvsland kryllar Sverige numera av syrade produkter och vegetariska alternativ. Små mejerier och ysterier sticker upp som svampar i hela landet och mobila slakterier har blivit stor framgång genom Hälsingestintans modiga satsning. Men vem är det som driver utvecklingen egentligen? Vems tid och kapital är det som förbrukas och vilka är det som tar risken? Efter att ha arbetat med ett antal utvecklingsprojekt som Exceptionell Råvara, Matlandet.se och Matverk är min bild att utvecklingen drivs av de små producenterna. De som redan bär upp lantbruk och livsmedelsproduktion och s...

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng