arbetsgivare

Var ska restaurangerna hitta personal i vinter?

Att hitta personal inom hotell- och restaurangbranschen blir allt klurigare. För många arbetsgivare är rekryteringen det kanske största problemet för att få till en framgångsrik verksamhet. Måste det vara så? Vi på Cheffle hjälper dagligen krogar över hela landet med våra smarta verktyg, och har snappat upp några tricks som kan hjälpa dig lyckas. Att lyfta luren till bemanningsföretag är en lösning, men kanske inte hållbart i längden. Här bjuder vi dig på två tips som är både ekonomiskt fördelaktiga och långsiktiga. Med den rådande personalbristen i branschen är det redan nu i vinter du behöver vässa era rekryteringsvanor – för risken är att dina konkurrenter redan har börjat med det. Tips 1: Finns på flera digitala kanaler samtidigt (och hur du gör det) Alltför ofta ser man krögare ...

Så löste krogen Stora Gungan sin rekrytering med Cheffle

Rekrytering är ofta en stor utmaning. Särskilt för restauranger kan utmaningen till och med klassas som ett problem. Det saknas personal, tid och struktur när det ska rekryteras personal. Konsekvenserna för dålig rekrytering är ofta förödande. Det kan leda till  sämre slutprodukt, mer slit för befintlig personal och högre kostnader för att nämna några. En krog som i vintras hade lite svårt att hitta rätt personal var anrika Stora Gungan, beläget på Skansen i Stockholm. Vad gjorde dom då? Hörde av sig till yrkesnätverket Cheffle – och fick snabbt tag i rätt personal. Enter Liselotte Här är en intervju med Stora Gungans starka kvinna, Liselotte Sjöberg som berättar hur det gick till. Hej Liselotte! Berätta om era problem ni hade med rekryteringen? Problematiken med att rekrytera idag är helt...

10 frågor att ställa på arbetsintervjun med kockar

  Att intervjua någon är ett viktigt steg för att hitta rätt i rekryteringen. Som du säkert vet  hjälper Cheffle dig som arbetsgivare att hitta rätt kandidat, men låter dig själv få sköta intervjusteget. Vi tror att det är viktigt att du får bilda en uppfattning om personen själv. Med det sagt så vill vi såklart att även intervjun ska gå så bra som möjligt. Som arbetsgivare inom restaurang har du ofta fler arbetsuppgifter än att hålla arbetsintervjuer. Det är inte alltid lätt att ha tid och energi för att förbereda intervjun på bästa sätt. Därför har vi här sammanställt en intervjuguide med frågor som du kan ställa under intervjun. 10 frågor att ställa när du intervjuar kockar Några klassiker och några som kanske är lite annorlunda. Välj ut dom som du är intresserad av att veta. Allt ...

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng