Jobb från Pio Matsal & Bar

Välkommen till vår karriärsida där du kan läsa mer om oss som arbetsgivare och se våra lediga tjänster

Vilka är vi på Pio Matsal & Bar?

RESANS BÖRJAN
För oss så startade allt 1991 när Paul Lundin tog kontakt med Mona Carlsson och önskade hyra Pio Pios övervåning, dåvarande ”Pianobaren”, med sin mysiga uteterrass.
Paul Lundin och Jarl Petersson startade Daltons, en cowboyinspirerad bar med kläder och inredning därefter. Temabarer var inne på 90-talet.
Mona ville helst av allt att vi skulle öppna en tyrolerbar, men Paul slog bakut så det blev ”Daltons Saloon”.

Vi kom överens med Mona om att få hyra övervåningen hela sommaren 1992.
Första kvällen, den stora premiären, så lös gästerna med sin frånvaro. Timmarna gick och stället var tomt. Vi var övertygade om att vi förlorat alla pengar vi satsat och att flera månaders renoveringsjobb varit förgäves. ”-Jaha, det var den investeringen.”, sa vi.

Det blev en jättesuccé, även om vi först trodde motsatsen. Sommaren -92 gick jättebra och Daltons blev snabbt ett inneställe för stans festsugna ungdomar. Vårt kontrakt med Mona blev förlängt fram till 1996 då Mona kom till oss och sa att nu är det slut.
”-Antingen lägger ni ner eller så får ni köpa hela restaurangen, för jag vill sluta nu och sälja”.

Vi köpte och Mona var snäll och hjälpte oss med finansieringen då vi knappast skulle få något lån till detta projekt hos banken. Och plötsligt så var vi restaurangägare.
Niclas Robertsson, en gammal vän, kom in som delägare samt restaurangansvarig.

FULL SATSNING PÅ RESTAURANGEN
Under åren som kom så fortsatte vi att driva Daltons samt Pio Pio, det senare döptes om till Pio & Co, plus en massa andra barer som öppnades upp efterhand i huset. Ett par exempel är Strega, BAD, X:et och Loungen. Till slut så tröttnade vi på nattklubbsstöket i huset och beslöt sig för att satsa allt på restaurangdelen istället.
Vid det här laget så hade vi ändå öppnat en ny klubb under namnet Bond i de gamla Kavaljeren-lokalerna så Bond fick stå för ”nattstöket” istället. Ytterligare en satsning var den stora uteserveringen på Lilla torg, vilken vi öppnade upp under namnet Bakfickan.

År 2005 så genomgick Pio sin största samt dyraste renovering. Restaurangen fick en nybyggd övervåning samt en stor och fin trappa upp till densamma.
En investering på nästan 4 miljoner kr.
Vi hade inte råd att stänga restaurangen längre än i en månad så vi gav järnet och jobbade dygnet runt med en byggfirma.

Resultatet blev det Pio Matsal & Bar som du möts av idag.
En restaurang i tiden som kombinerar det anrika och slår fast sina rötter genom tradition men som samtidigt ej skräms av förändring, trender eller förbättringar.

Sedan 2019 ägs Pio av The Bull´s & trion Johan, Niklas & Roger.

DIN UPPLEVELSE I FOKUS – ALLTID
Vårt mål är du, att alla våra gäster, ska få en härlig restaurangupplevelse med bra service i en skön miljö med god och närproducerad mat, lagad ifrån grunden.

Våra lediga jobb på Pio Matsal & Bar

Just nu finns inga aktiva jobbannonser. Kolla tillbaka om en stund så finns det säkert något nytt 😃