Dela

Blogg

Var ska restaurangerna hitta personal i vinter?

hitta-restaurangpersonal-2018Att hitta personal inom hotell- och restaurangbranschen blir allt klurigare. För många arbetsgivare är rekryteringen det kanske största problemet för att få till en framgångsrik verksamhet. Måste det vara så? Vi på Cheffle hjälper dagligen krogar över hela landet med våra smarta verktyg, och har snappat upp några tricks som kan hjälpa dig lyckas. Att lyfta luren till bemanningsföretag är en lösning, men kanske inte hållbart i längden. Här bjuder vi dig på två tips som är både ekonomiskt fördelaktiga och långsiktiga.

Med den rådande personalbristen i branschen är det redan nu i vinter du behöver vässa era rekryteringsvanor – för risken är att dina konkurrenter redan har börjat med det.

Tips 1: Finns på flera digitala kanaler samtidigt (och hur du gör det)

Alltför ofta ser man krögare som bara använder en kanal eller några få kanaler när dom rekryterar. T.ex. att bara posta i några Facebook-grupper en enstaka gång eller en jobbannons på Arbetsförmedlingen. Även om det är bättre än inget räcker det tyvärr inte 2017 att förlita sig på en så grundlig rekrytering.

Dom jobbsökande finns överallt på nätet idag. Chansen att du på ett ställe en gång då och då ska hitta rätt talang är som att hitta en nål i höstack. Vissa kanaler funkar bättre för vissa roller och på olika tider på året. Men du måste kunna finnas på flera ställen samtidigt för att nå igenom bruset idag.

Men hur ska man göra då? Jag kan ju inte sitta och posta i grupper eller skriva jobbannonser hela dagarna, kanske många har som invändning. Och dom har helt rätt. Självklart är det inte heller hållbart.

Lösningen finns dock ändå, och det är att använda sig av tjänster (t.ex. Cheffle *host-host*) som hjälper dig med spridningen av dina jobbannonser. På så sätt kan ert jobberbjudande finnas på dom största kanalerna, kontinuerligt uppdateras, skickas ut i mailutskick och matchas mot rätt kandidater. MEN du lägger bara upp annonsen på ett ställe (t.ex. hos oss på Cheffle *host-host-host*). Pretty sweet, huh?

Vi håller järnkoll på vilka källor som fungerar, vad som klickas på och i vilka kanaler. Du håller järnkoll på er restaurang, personal och gäster. Alla gör det man är bra på, deal?

Tips 2: Ta reda på er USP (Unique Selling Point)

För att nå ut och få tag i rätt person är det viktigt att ni har koll på VARFÖR man ska jobba hos er. Det här är något vi dagligen pratar med våra kunder om. På en arbetsmarknad där arbetssökande sitter i förarsätet måste du förklara varför just ni är värda att stanna förbi hos för en jobbintervju.

Tänk på hur ni förmedlar det till era gäster. Där är många restauranger fantastiskt duktiga på att förklara varför upplevelsen, maten, drycken och servicen är så bra och varför gästen kommer älska det. Man skriver menyer som ska locka till köp och trycka på det gästerna gillar.

Försök få liknande tänk när ni skriver eller pratar till personer som ni vill anställa. Det handlar om att locka rätt talang.

Men hur gör man det då?

Tja, ett tips är att fråga några som tagit beslutet att jobba hos er redan, nämligen er personal. Fråga varför dom valde att jobba hos just er, vad det var som fick dom att söka och vad dom skulle uppskatta i en jobbannons.

När du känner dig trygg med att veta fördelarna – lyft fram det i era annonser. Skriv alltså inte en kravlista, det är så 2016. Dom krögare och rekryterare som lyckas med rekryteringen i år inser detta.

Vi på Cheffle finns här för er

På Cheffle (Sveriges snabbast växande nätverk för hotell- &nrestaurangbranschen, förresten) gör vi allt vi kan för att göra den här branschen lite bättre. För arbetsgivare vill vi framförallt hjälpa med rekryteringsverktyg och stöd där vi hjälper er hitta rätt person. Vi är inte ett bemanningsföretag men också mycket mer än en vanligt jobbsida.

Gör som 170+ andra arbetsgivare i Sverige och registrera er krog på Cheffle gratis idag!

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng