Dela

Blogg

Skriv jobbannonser som lockar talangerna

14542327_10154551910908104_4826942312222726100_oI bloggserien ‘Såhär gör du’ ger vi dig tips för hur du blir vassare på saker som inte är direkt kopplat till din roll, men viktiga för att hjälpa din karriär och restaurang framåt.

Här ger vi dig tips om hur du skriver jobbannonser som attraherar talangerna i branschen!

Såhär gör du: Skriv jobbannonser som lockar talangerna

Förberedelser – Varför ska man jobba hos er?

Okej, så ni har bestämt er för att ni behöver rekrytera ny personal. Om ni vill nå riktigt kvalificerad personal räcker det inte bara att lägga upp en annons och hoppas att resten på ett magiskt sätt ska lösa sig själv (även om vi på Cheffle gör mycket för att hjälpa er med just det).

Det råder brist på många roller inom vår bransch och talangfulla och kompetenta personer är väldigt eftertraktade. Det gäller att ni presenterar er annons och er som arbetsplats på ett sätt som verkligen lockar personer att jobba hos just er. Annars är risken stor att någon annan lockar med något bättre.
Några frågor ni bör fundera igenom innan ni börjar skriva er annons kan vara:
– Varför är ni en bra arbetsgivare?
– Vad finns det för utvecklingsmöjligheter hos oss?
– Vilken typ av personlighet söker ni hos kandidaten och hur passar det med jargongen/stämningen hos er?
– Varför ska man arbeta hos er?
– Vilka förmåner kan ni erbjuda (lön, boende, karriärstege osv)?
– Vad krävs minst erfarenhetsmässigt för tjänsten?

Titeln bör vara både sökbar och intresseväckande

Det första dom jobbsökande nås av är oftast titeln. Många gånger söker man på Google, Cheffle eller andra ställen efter en specifik roll som passar en själv. Därför är det viktigt att titeln innehåller rollen som ni eftersöker. Söker man en Souschef bör det stå med i titeln så att alla souschefs där ute kan hitta den, helt enkelt.

Samma sak gäller för plats – som också är något många söker efter. Skriv i titeln för den geografiska platsen som tjänsten gäller. Rekrytering handlar mycket om att nå rätt person och där platsen stor påverkan om tjänsten passar över huvud taget.

En hel del av era konkurrenter tar troligen med både rollen och platsen i titeln, så kanske det krävs ännu lite mer för att pricka rätt kandidat. Det gäller att väcka intresse redan här. Ett sätt är att pricka en egenskap som person bör ha.

Vilket är det främsta draget hos personen ni söker? Kreativ, driven, ordningsam, erfaren är några exempel som kanske passar er roll extra bra. På så sätt sållar ni ytterligare och har chans att pricka ännu mer rätt i era annonser.

Exempel på en titel som fungerat bra hos oss på Cheffle:

Erfaren (egenskapen) Hovmästare (titeln) sökes till hotellrestaurang i Stockholm (platsen).

Introduktionstexten – Både saklig och intresseväckande

I en bra jobbannons inleder man ofta med en introduktionstext. Den arbetssökande har klickat på er inbjudande titel och vill veta mer. Nu har ni chansen att presentera företaget/restaurangen och tjänsten ytterligare.

Något många ansökande tidigt vill veta är vad är för typ av mat och stil restaurangen/hotellet/baren står för. Se till att det framgår på ett tydligt och intresseväckande sätt.

Exempel från Vigårdas annons här på Cheffle:
“På Vigårda serverar vi snabbmat lagad på schyssta råvaror från bondgårdar och grönsaksland. För oss är det viktigt att maten är äkta, har ett tydligt ursprung och att råvarorna är goda. Enkelt, snabbt, nyttigt och fräscht!”

Sedan gäller det att beskriva vad tjänsten innebär och vad som förväntas av er. Gå inte bara in på för “hårda fakta”, utan beskriv också de “mjuka” värdena.

Återigen exempel från Vigårda MoS. Vi har highlightat några typer av mjukare beskrivningar av tjänsten och personen dom söker:

“Är du erfaren, och vill utvecklas, är du välkommen att visa ditt intresse. Det är viktigt att du brinner för restaurangbranschen och har en iver att få jobba i ett team med höga mål
och stora krav som alltid har kvalité och gästupplevelse i fokus. Vigårda söker erfaren kökspersonal. Det viktigt att är du har en iver av att jobba i ett team med höga mål och stora kvalitetskrav samt är en teamplayer som vill ta ansvar.

Presentera fakta tydligt

Nu har du förhoppningsvis fångat intresset hos den sökande. För att få personen att söka saknas nu bara att presentera formaliteter för att undanröja eventuella tvivel och funderingar.

Vi på Cheffle har därför gjort det enkelt både för arbetsgivare och arbetsökande genom att presentara vissa grundfakta enligt följande:

cheffle-annonsDessa är standard för jobbannonsering och gör det enkelt för den arbetssökande att bocka av.

Hitta talangerna med annonser idag!

Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa er och er rekrytering. Vi på Cheffle vill göra det enkelt för er att presentera er fina annons, men framförallt hjälpa er med spridning så att RÄTT person nås av ert fina jobberbjudande.

Lägg upp en annons, testa vårt rekryteringsverktyg och hitta rätt personal hos oss redan idag!

Anslut er gratis idag: https://cheffle.se/registrera/

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng