Dela

Pressmeddelande

Samarbete för bättre rekrytering inom besöksnäringen

Samarbete för bättre rekrytering inom besöksnäringen

En överenskommelse om ett samarbete kring utveckling av verktyg för rekrytering och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess har idag tecknats mellan Cheffle och STUA med syfte att förbättra rekryteringen inom besöksnäringen.

STUA verkar för att hitta nya verktyg, gärna digitala och innovativa, som bidrar till utveckling och tillväxt av besöksnäringen i Sörmland. Vidare ska olika insatser och aktiviteter genomföras för att främja en ökad matchning mellan utbudet av arbetskraft och efterfrågan hos arbetsgivare.

Ska turismen i Sörmland lyckas med sin fördubbling måste vi arbeta brett och genom olika samarbeten. Aktörerna i besöksnäringen ska ges bästa möjliga förutsättningar för tillväxt. För STUA innebär detta samarbete att vi tar ett ännu tydligare grepp kring insatser för att främja och utveckla matchning mellan behov och efterfrågan”, säger Ola Lindgren Nilsson, VD STUA, i en kommentar.

Cheffle.se är den naturliga mötesplatsen för den svenska besöksnäringen. Genom att erbjuda en digital plattform för personal och arbetsgivare i branschen att mötas och för arbetsgivare sköta och förenkla sitt rekryteringsarbete, ger verktyget tillgång till platsannonsering, förenkling av rekryteringsprocessen samt möjlighet att samla handlingar på ett ställe.

Kontaktnät är väldigt viktig grund för rekrytering i den här branchen – därför gör Cheffle det enkelt för dig att bygga och utöka ditt professionella nätverk även digitalt. Samtidigt vill vi bidra till att stödja utvecklingen i Sörmland – att växa genom att identifiera fler och nya medarbetare. Med Cheffle vill vi hjälpa företagen att strukturera sitt rekryteringsarbete, samt som man presenterar sig som en attraktiv arbetsgivare online”, säger Emil Karlsson, VD Cheffle, i en kommentar.

Samarbete ska framöver även inkludera en satsning för att hjälpa arbetsgivare erbjuda mer professionella och attraktiva arbetsplatser. Satsningen kommer bestå av en rad testpiloter tillsammans med STUA, Cheffle och andra aktörer. Mer information om satsningen för mer attraktiva arbetsgivare kommer under våren.

För mer information kring samarbetet:

 

 

Emil Karlsson - CEO Cheffle
Emil Karlsson, VD Cheffle
Tel 070-957 02 03
E-post emil@cheffle.se
Webbsida https://cheffle.se

Stua Ola

Ola Lindgren Nilsson, VD STUA
Tel 0155-22 27 74
E-post ola@stua.se
Webbsida http://www.stua.se/

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng