Dela

Blogg

”Så lyckas vi på Trattorian hitta personal till vår krog 2017”

Att hitta personal inom hotell och restaurang är ofta lättare sagt än gjort. För många restauranger sköts rekryteringen av personer som har tusen andra uppgifter förutom att hitta folk. Trattorian är en välrenommerad krog på Norrmälarstrand i Stockholm och en del av restauranggruppen PDF Group. Torzan Torsell jobbar med driften av Trattorian och hade svårigheter att få tag i rätt personal – tills han hittade Cheffle. Här berättar Torzan hur Trattorian och Cheffle teamade ihop för att bygga en långsiktig, modern och framgångsrik rekrytering.Trattorian jobb

Enter Torzan, driftchef Trattorian, Orangeriet, La Cucina och Pontonen

Tjena Torzan! Till att börja med, kan du berätta lite om era tidigare problem med rekrytering?

– Vi hade problem att att få fram rätt personal och det var mycket tidsslukande att sålla bland alla som kom från Arbetsförmedlingen, som inte jobbat på restaurang, men söker för att de skall få behålla sina bidrag.

Kontaktnätet inom restaurang och hotell är väldigt viktigt, och via gemensamma kontakter här på Cheffle tog vi kontakt med dig. Vad hade du hört om Cheffle sedan tidigare?

– Ja, vi blev som tur var kontaktade av en av initiativtagarna, som jag hade gemensamma kontaktnät med. Vi hade även hört talas om Cheffle som en ny innovativ rekryteringstjänst.

Hur tycker du Cheffle har funkat för er hittills?

– Det bästa med Cheffle är att vi enkelt får ut våra annonser och att vi slipper sålla bland alla sökande utan vi får uteslutande rätt kategori av sökande. Cheffles “hitrate” på våra annonser har varit mycket givande och har givit oss en 80% träff som har lett till anställning. Annonseringen har varit utmärkt hos Cheffle. Cheffle sköter automatiskt spridning av våra annonser, samtidigt som vi får ansökningarna strukturerat.

Vad kul! Berätta mer om det – hur många har ni anställt och vilka roller har det gällt?

– På Trattorian och inom koncernen PDF har vi redan anställt över ett tiotal duktiga medarbetare. Det har varit allt från Hovmästare, kökspersonal, Servis, Barpersonal och Nissar. Cheffle funkar för i stort sett alla roller inom restaurang.

Stort tack för pratstunden, Torzan! Kör hårt!

Sköter du rekryteringen på din krog? Vill du också få tillgång till moderna rekryteringsverktyg som är anpassade och funkar för hotell- och restaurangbranschen? Klart du vill!

Hör av dig till emil@cheffle.se så ser vi över hur Cheffles smarta jobbannonser och digitala nätverk kan göra er till nästa succé-historia!

 

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng