Dela

Blogg

Så löste krogen Stora Gungan sin rekrytering med Cheffle

Rekrytering är ofta en stor utmaning. Särskilt för restauranger kan utmaningen till och med klassas som ett problem. Det saknas personal, tid och struktur när det ska rekryteras personal. Konsekvenserna för dålig rekrytering är ofta förödande. Det kan leda till  sämre slutprodukt, mer slit för befintlig personal och högre kostnader för att nämna några.

En krog som i vintras hade lite svårt att hitta rätt personal var anrika Stora Gungan, beläget på Skansen i Stockholm. Vad gjorde dom då? Hörde av sig till yrkesnätverket Cheffle – och fick snabbt tag i rätt personal.

Liselotte Sjöberg bakom disken på Stora Gungen

Liselotte Sjöberg bakom disken på Stora Gungen

Enter Liselotte

Här är en intervju med Stora Gungans starka kvinna, Liselotte Sjöberg som berättar hur det gick till.

Hej Liselotte! Berätta om era problem ni hade med rekryteringen?

Problematiken med att rekrytera idag är helt klart stor. Tid man har att lägga på en rekryteringsprocess är minimal. Det kommer in en väldigt stor volym med okvalificerade och oseriösa ansökningar. När man sedan har hittat möjligheter bland urvalet så är det alltid en viss del av dessa som inte ens dyker upp till det första inbokade mötet.

Vad gjorde att ni kontaktade Cheffle?

En förväntan att underlätta alla svårigheter med dagens rekrytering.

Vad var bra med Cheffle?

Det positiva med Cheffle är att eftersom att man arbetar utifrån en profil och en identitet på plattformen så “syns” man mer och det verkar som att man tar sitt jobbsökande på större allvar. Det blir inte heller den massiva tillströmningen av oseriösa ansökningar. Möjligheten att hitta rätt blir större.

Era annonser på Cheffle har funkat ganska bra har vi hört, hur många har ni anställt?

Vi har anställt två!

Vilka roller har dom haft?

Enklare roller som restaurang -och köksbiträde, men med möjlighet att kunna lära sig mer och utvecklas.

Stort tack för pratstunden Liselotte!


Självklart kan er restaurang eller hotell göra som Liselotte också. Arbetsgivare inom hotell- och restaurangbranschen över hela landet använder Cheffles smarta jobbannonser och rekryteringsverktyg för att lösa rekryteringsproblemen.

Säg hej till vår VD, Emil, på emil@cheffle.se, så hörs vi av hur ni kan bli nästa succé-historia!

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng