Dela

Pressmeddelande

Ny studie undersöker vad som skapar attraktiva arbetsplatser inom besöksnäringen

Ny studie undersöker vad som skapar attraktiva arbetsplatser inom besöksnäringen

Employer branding – hur man uppfattas som arbetsgivare – är väldigt viktigt på dagens arbetsmarknad och något som ofta mäts och undersöks. Nu startar STUA (utvecklar besöksnäringen) i samarbete med Cheffle, en omfattande studie kring hur employer branding fungerar inom besöksnäringen. Studien, som löper under våren 2017, riktar sig mot arbetsgivare och arbetstagare verksamma inom besöksnäringen och har startdatum 30/3.

Studien ska undersöka vad arbetsgivare och arbetstagare inom besöksnäringen värdesätter gentemot varandra. Syftet med studien är att skapa en ökad förståelse samt ta fram konkreta verktyg för hur arbetsgivare kan skapa och kommunicera en mer attraktiv arbetsmiljö för sina anställda.

I studien ingår en rikstäckande enkätundersökning samt mer omfattande undersökningar på plats hos arbetsgivare i Sörmland. Är man verksam inom hotell, restaurang eller andra delar av besöksnäringen är man välkommen att vara en del av studien som går att nå via http://url.cheffle.se/studie.

STUA arbetar med affärsutveckling för besöksnäringen i Sörmland och har sedan tidigare ett samarbete med den digitala mötesplatsen Cheffle som bland annat tillhandahåller rekryteringsverktyg för deras medlemmar. I och med studien utökas samarbetet parterna emellan.

– För STUA är det viktigt att ge företagen rätt förutsättningar till att växa och attrahera kompetens. Genom denna studie kan vi ge bättre verktyg till företagarna inför framtida rekryteringar, säger Ola L Nilsson. VD för STUA- utvecklar besöksnäringen!

Cheffle är en digital mötesplats för besöksnäringen för att underlätta nätverkande, samtal och rekrytering. På Cheffle möts arbetsgivare och personal främst inom hotell och restaurang över hela landet. Med studien vill parterna förstå hur rekrytering kan förbättras i branschen.

– Besöksnäringen är en väldigt viktig och spännande bransch med hög personalomsättning. Samtidigt har det saknats både studier och verktyg för att hjälpa arbetsgivare i sin rekrytering. Med denna studie vill vi skapa en djupare förståelse för branschen för att kunna erbjuda konkreta verktyg för arbetsgivare att kunna stärka sitt varumärke och verksamhet, säger Emil Karlsson, VD på Cheffle.

För mer information kring studien:

Emil Karlsson - CEO Cheffle
Emil Karlsson, VD Cheffle
Tel 070-957 02 03
E-post emil@cheffle.se
Webbsida https://cheffle.se

Stua Ola

Ola Lindgren Nilsson, VD STUA
Tel 0155-22 27 74
E-post ola@stua.se
Webbsida http://www.stua.se/

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng