Dela

Blogg / Lönekollen

Lönekollen 2018: Vad tjänar en souschef/köksmästare?

Vad tjänar en souschef eller köksmästare i Sverige 2018?

Det går inte att komma ifrån, lönen kan vara en viktig del till varför man söker nytt jobb. Det är också något som självklart berör dig som anställd när det vankas lönesamtal. Men vad ska du begära som köksmästare/souschef när du sitter där på lönesamtalet med din nuvarande eller blivande chef? För att underlätta något för dig så har vi på Cheffle gjort en sammanställning av officiella siffror från Svenska Statistiska Centralbyrån som du här kan ta del av.

Så här mycket tjänar en souschef i snitt. 31800 kronor per månad före skatt

 

Ökning i lön från förra året

Jämför man med förra årets lönekoll ser vi att snitt bruttolönen ökat med ca 1000kr per månad. Med tanke på den rådande kockbristen är detta inte särskilt överraskande. Förra året fanns siffror för vad kvinnor i rollen souschef eller köksmästare tjänar, men i år fanns det inte med. Varför så var fallet förtäljde inte statistikunderlaget från SCB.

Snittlönen för en souschef/kökmästare ligger alltså på 31 800 kr per månad före skatt, men som ni ser ovan kan lönen variera beroende på t.ex. ålder men även utbildning, erfarenhet och i vissa fall tyvärr även kön vara faktorer som kan spela in. Just rollen souschef och köksmästare kanske kan ses som rätt oklar att klumpa ihop och rollerna kan nog innefatta rätt olika uppgifter beroende på vem du frågar. Men det var så SCB valde att gruppera detta lönesegment, så därav blev det dom siffrorna vi fick.

Letar du jobb inom restaurang?

Här på Cheffle kommer det ständigt upp jobb från denna härliga bransch. Går du i planer att byta? Kika in om det finns lediga jobb som passar dig HÄR

Dela

1 Kommentar

Lämna svar