Dela

Blogg

Grattis Emma Shields – Vinnare av Suzanne Wohlins stipendium för kvinnor i branschen

Vi på Cheffle älskar alla er som precis som vi brinner för att göra restaurangbranschen till en ännu lite härligare bransch att vara och verka inom. En person som verkligen bidrar till detta är Suzanne Wohlin som sedan 2017 delar ut ett stipendium till en ung kvinna som går i bräschen i branschen. Årets stipendium tilldelades mycket välförtjänt till Emma Shields. Chefflebloggen var på plats och hann träffa denna superstar i vardande. 

Stipendiumet delades sin vana trogen ut på Årets Kock i Kungliga Tennishallen och Chefflebloggen var självklart på plats. Suzanne Wohlin var på scen och delade ut årets stipendium tillsammans med Hanna Halpern, VD Restaurangakademien, Maria Maruska, VD Lydmar Hotel, och Malin Söderström, Krögare Moderna Museet Restauranger. Idel powerkvinnor alltså.

Vi fick prata med årets vinnare – Emma Shields

Vinnare 2018 blev mycket välförtjänt Emma Shields. Emma har börjat göra sig ett känt namn på senare år, dels fina insatser i juniorkocklandslaget och Culinary Olympics, men också genom priser som Årets Rising Star 2018 från White Guide. Ett pris som storstjärnor som Titti Qvarnström och Frida Ronge vunnit tidigare. Nu fortsätter hon alltså på den inslagna vägen och ställer sig i den fina skara vinnare av Suzanne Wohlins Stipendium. Emma har jobbat på välrenommerade krogar som Flickan, Oaxen Krog, PM & Vänner för att nämna några. Nu är planen att starta eget bolag och krog

Vi på Chefflebloggen fick lyxen att ställa några frågor till vinnaren:

Stort grattis till vinsten Emma! Du har vunnit OS-guld med juniorkocklandslaget och Rising Star 2018 och nu detta. Hur känns det såhär några dagar efter prisutdelningen?

– Det känns otroligt roligt att jag blev utvald som årets stipendiat. Jag har precis rullat igång mitt egna bolag så det kom väldigt lägligt.

Vad kul! Vad blir nästa steg för dig? Och vad ska du göra för pengarna?

– Mitt nästa mål är att få ett bra första år med företaget och sedan utveckla det med tiden. Pengarna kommer jag använda i företaget för att kunna köpa in utrustning och porslin. Jag tänkte även försöka ordna ett alkoholtillstånd för att kunna erbjuda en helhetsupplevelse.

Låter minst sagt spännande. Har du några avslutande råd för unga tjejer inom branschen som precis börjat sin karriär?

– Mitt bästa råd till unga tjejer påväg in i branschen är att inte vika undan utan våga ta plats bland killarna vilket jag inte alltid har tyckt har varit så enkelt bland självsäkra kollegor. Ett annat tips är att försöka hitta en bra mentor som är pedagogisk och gillar att lära ut. 

Stort tack för inspirerande tips och återigen stort grattis önskar vi på Chefflebloggen (Givetvis bjuder vi på en gratis jobbannons när du ska börja rekrytera framöver också)

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng