Dela

Blogg / Gästblogg

Cheffle tipsar: Nytt stipendium för kvinnor i restaurangbranschen.

Vi på Cheffle vill vara med och göra hotell- och restaurangbranschen både bättre och proffsigare. Som ett led i detta vill vi också uppmärksamma andra som jobbar mot samma mål. Ett sådant är Suzanne Wohlins stipendium för kvinnor i restaurangbranschen. Ett jättebra initiativ tycker vi på Cheffle!

Nedan följer mer information om stipendiet:

Suzanne Wohlin instiftar nytt stipendium för kvinnor i restaurangbranschen

Stipendiets mål och syfte är ge en engagerad och yrkesskicklig kvinna i restaurangbranschen möjlighet att utvecklas. Antingen genom kurser eller genom praktik på någon etablerad restaurang, i Sverige eller utomlands.

”Efter mina 30 år på Restaurang Fina Fisken i Trosa är stipendiet mitt sätt att uppmärksamma de fantastiska kvinnor som i hög grad bidrar till att utveckla restaurangyrket, i kök och matsalar”, säger Suzanne Wohlin, som också är glad över sin namnkunniga styrelse. ”I stipendiet ingår även mentorskap från oss i styrelsen och framtida stipendiater.  Att dela med sig av sina erfarenheter och kontakter är viktiga ingredienser för att stötta och inspirera när ambitiösa yrkesmänniskor vill få ny luft under vingarna.”

Första gången stipendiet delas ut är i samband med Årets Kock 2017, SM professionell matlagning, i Malmö 2 februari 2017. I styrelsen sitter

Hanna Halpern, Vd Restaurangakademien och Årets Kock

Malin Söderström, Krögare Moderna Museet Restauranger.

Maria Maruska, Vd Lydmar Hôtel, Stockholm

och som Ordförande Suzanne Wohlin.

Ansök idag

www.wohlin.nu finns information om hur man söker stipendiet, som är på 40.000:- kronor. Sista anmälningsdag är 12 december 2016 till stipendiet@wohlin.nu

Suzanne Wohlin

Kvinnan bakom stipendiet, Suzanne Wohlin


In och sök hälsar vi på Cheffle!
 

Dela

Lämna svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng